niedziela, 24 kwietnia 2011

Czerwona kapusta z jabłkiem i cynamonem



Doskonały dodatek do świątecznego obiadu. Pasuje do kaczki, gęsi, dziczyzny czy pieczonego schabu.


Czerwona kapusta z jabłkiem i cynamonem


Składniki:
  • główka czerwonej kapusty
  • cebula
  • 2 jabłka (w miarę kwaśne)
  • 2 liście laurowe
  • łyżeczka cynamonu
  • łyżka oleju rzepakowego
  • pół łyżeczki soli

Przygotowanie:
  1. Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju rzepakowym.
  2. Dodajemy pokrojoną kapustę i jabłka oraz liście laurowe.
  3. Solimy.
  4. Dusimy do miękkości (30-40 minut).
  5. Pod sam koniec gotowania dodajemy cynamon.


Smacznego!

4 komentarze:

  1. robie bardzo podobna, jutro dodam przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Musi być pyszna. Ja robię z octem ze śliwek marynowanych. Oj zamarzyła mi się :)

    OdpowiedzUsuń
  3. czerwona kapustka z jabłkiem??? ok
    ale
    z cynamonem???? hmm zadziwiasz :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze. Jeśli komentujesz jako "anonimowy" podpisz się jakoś, żebym wiedział jak się do Ciebie zwrócić.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...