Doskonały dodatek do świątecznego obiadu. Pasuje do kaczki, gęsi, dziczyzny czy pieczonego schabu.
Czerwona kapusta z jabłkiem i cynamonem
Składniki:
- główka czerwonej kapusty
- cebula
- 2 jabłka (w miarę kwaśne)
- 2 liście laurowe
- łyżeczka cynamonu
- łyżka oleju rzepakowego
- pół łyżeczki soli
Przygotowanie:
- Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju rzepakowym.
- Dodajemy pokrojoną kapustę i jabłka oraz liście laurowe.
- Solimy.
- Dusimy do miękkości (30-40 minut).
- Pod sam koniec gotowania dodajemy cynamon.
Smacznego!
Oj, to by mi smakowało :)
OdpowiedzUsuńrobie bardzo podobna, jutro dodam przepis :)
OdpowiedzUsuńMusi być pyszna. Ja robię z octem ze śliwek marynowanych. Oj zamarzyła mi się :)
OdpowiedzUsuńczerwona kapustka z jabłkiem??? ok
OdpowiedzUsuńale
z cynamonem???? hmm zadziwiasz :)