Zgadzam się z opinia, że Polska powinna przodować w produkcji cydru i to w niskiej cenie, produkujemy najwięcej jabłek w Europie coś ok.2,3 mil ton. Ja w tym roku "zrobiłem" około 80l litrów cydru, część musującego i jakością-smakiem taki sam lub lepszy niż ten kupiony we Francji.
@Marek Halicki Bardzo jestem ciekaw domowego cydru. Nie słyszałem nigdy o produkcji na własny użytek w Polsce, może warto popularyzować (tak jak domowe browarnictwo)?
Zgadzam się z opinia, że Polska powinna przodować w produkcji cydru i to w niskiej cenie, produkujemy najwięcej jabłek w Europie coś ok.2,3 mil ton.
OdpowiedzUsuńJa w tym roku "zrobiłem" około 80l litrów cydru,
część musującego i jakością-smakiem taki sam lub lepszy niż ten kupiony we Francji.
Nie podpisałem się, naprawiam błąd
OdpowiedzUsuńMarek Halicki
marekhalicki@o2.pl
@Marek Halicki
OdpowiedzUsuńBardzo jestem ciekaw domowego cydru. Nie słyszałem nigdy o produkcji na własny użytek w Polsce, może warto popularyzować (tak jak domowe browarnictwo)?