Wczoraj pobiłem kolejny rekord w przygotowywaniu makaronu z wędzonym łososiem - 11 minut. Byłoby jeszcze szybciej, gdybym użył krócej gotującego się makaronu. Jednak w tym daniu spisują się najlepiej kokardki, które potrzebują czasu.
Makaron z wędzonym łososiem
Składniki (2 porcje, spore):
- 200 g makaronu kokardki
- 150 g łososia wędzonego na ciepło lub na zimno
- pęczek koperku
Przygotowanie:
- Wrzuciłem makaron do trzech litrów wrzątku osolonego dwiema łyżkami soli.
- Posiekałem koperek i pokroiłem łososia.
- Odcedziłem makaron pozostawiając na dnie garnka odrobinę wody.
- Dodałem łososia i koperek. Starannie wymieszałem.
Ten przepis to pewniak. Polecam!
Masz rację, przepis pewniak, szybki w przygotowaniu i zawsze smakuje :)
OdpowiedzUsuńTo rzeczywiście ekspresowe danie, i jakie pyszne!
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
Pyszności! :) Wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuńSzybki i pyszny makaron, to lubię :D
OdpowiedzUsuńi takie potrawy to ja lubię! szybko i smacznie:) pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńRobiłam w wersji ze śmietaną :) Bosskie!!!
OdpowiedzUsuńTak ja też dodałabym śmietanę jak Wiewióra :) Danie szybkie i smaczne Pozdrawiam http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
OdpowiedzUsuńUwielbiam ten przepis! Można też zrobić w wersji ze śmietaną (jak już zostało napisane) albo oliwą.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie to fajny pomysł na jutrzejszy obiad.
OdpowiedzUsuńszybkie, proste i mimalistyczne danie.. takie lubie najbardziej.
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie pyszne, ale też błyskawiczne przepisy :) warte zapamiętania :)
OdpowiedzUsuńPewniak i szybki! Podoba mi się. Dziękuję za miłe słowa nt mojego bloga.
OdpowiedzUsuńTakie przepisy to ja lubię! Poproszę porcję:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam ten zestaw, ja dodaję jeszcze odrobinę startego czosnku...
OdpowiedzUsuń