niedziela, 1 maja 2011

Kotlety ze schabu z estragonem. Bez panierki



Dziś na niedzielny obiad nietypowy schabowy z kapustą. Kotlet jest pozbawiony pracochłonnej i kalorycznej panierki, przyprawiony za to estragonem, który okazuje się świetnie pasować do wieprzowiny. Nie należy go żałować przy nacieraniu mięsa.


Kotlety ze schabu z estragonem


Składniki:
  • schab pokrojony w plastry
  • suszony estragon
  • sól
  • pieprz
  • olej

Przygotowanie:
  1. Schab rozbijam tłuczkiem na dość cienkie kotlety.
  2. Nacieram solą, pieprzem i estragonem.
  3. Smażę na rozgrzanym oleju, aż mięso się zrumieni (około 3 minut z każdej strony).
  4. Odsączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.


Do kotletów podaję gotowane ziemniaki i podczos z młodej kapusty.

4 komentarze:

  1. Uwielbiam zapach estragonu! Jestem ciekawa jak smakowałyby takie kotlety w grillowanej wersji :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ech, pyszności! Jakże pięknie musiało pachnieć w domu :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale fajnie!
    No i proszę okazuje się, że facet wcale nie musi jeść schabowego z panierką i jeszcze przy tym nie płacze.:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Super! Minimalistycznie i inaczej :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze. Jeśli komentujesz jako "anonimowy" podpisz się jakoś, żebym wiedział jak się do Ciebie zwrócić.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...