jadalne/pijalne
▼
czwartek, 9 lipca 2015

Rolkowe jagodzianki – idealna przekąska na letnie wojaże i pikniki.

›
Dziś wpis gościnny! Dzięki słodkiej inicjatywie Karolki możecie dowiedzieć się jak zrobić wyjątkowe jagodzianki, doskonałe dla każdeg...
2 komentarze:
wtorek, 23 czerwca 2015

Pyszna potrawka ras el hanout

›
Gdy byłem w Granadzie, gdzie nadal czuć powiew Islamu, kupiłem woreczek marokańskiej przyprawy ras el hanout. Czekał w szafce na odpowie...
1 komentarz:
czwartek, 18 czerwca 2015

Tortilla Otfino

›
Co zjeść po czerwcowym dniu? Moją ulubioną tortille otfino, która przywołuje wspomnienie słonecznej Andaluzji. Najtrudniejsze jest przeł...
1 komentarz:
środa, 17 czerwca 2015

Szybkie curry z bakłażanem

›
O co chodzi z tym soleniem bakłażana? Nie robię tego i wcale nie jest gorzki. A do curry, jak to, pasuje idealnie. Może być z papryką, c...
wtorek, 9 czerwca 2015

Egzotyka w proszku - harira

›
Mam nietypowe hobby - z zagranicznej podróży zawsze muszę przywieźć jakieś danie gotowe. Ciekaw jestem jak te wszystkie "zupki w p...
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer

O mnie

Moje zdjęcie
Mat Mastalerz
Kraków, małopolskie, Poland
Zajmuję się muzyką i pisaniem. Głownie teraz gram i komponuję. Jestem właścicielem pokaźnej kolekcji książek kucharskich.
Wyświetl mój pełny profil
Obsługiwane przez usługę Blogger.